Jos Bongers wint derde Max Coppes Triathlon toernooi 2018

Jos Bongers wint derde Max Coppes Triathlon toernooi

 

Vier weken lang werd in Bergharen gestreden om de fel begeerde Max Coppes Triathlon trofee. 
De uiteindelijke finale tussen Geert Janssen en Jos Bongers was een schitterend sluitstuk van dit toernooi dat al weer voor de derde keer werd georganiseerd door Biljartvereniging Bergharen.
De 48 deelnemers speelden eerst in poules van 4 om uiteindelijk een plaats af te dwingen in de knock-out fase. Daarbij werd gebiljart in drie disciplines, te weten driebanden, libre (of kaderspel) en tenslotte bandstoten.
In de halve finale won Geert Janssen van de winnaar van vorig jaar, Herman Schiks. Theo Frederiks moest zijn meerdere erkennen in Jos Bongers. Theo bereikte daarmee de vierde en Herman de derde plaats.
In de finale liet Jos Bongers er geen misverstand over bestaan. Hij won de set driebanden overtuigend. Vervolgens liet hij zien hoe het kaderspel 57/1 gespeeld moet worden. Met een serie van 74 caramboles liet hij Geert Janssen kansloos, een prachtig kijkspel voor het aanwezige publiek.
De wisselbeker werd uitgereikt door Max Coppes Jr. Hij vertelde daarbij dat zijn vader erg trots zou zijn geweest als hij dit had mogen meemaken.
Jos Bongers prees in zijn dankwoord de organisatie voor het vlekkeloos laten verlopen van dit mooie toernooi. Hij was bijzonder blij met deze overwinning die voor hem zeker ook emotionele waarde heeft. De naamgever van het toernooi was een heel goede vriend van hem die hem in binnen- en buitenland vergezelde bij zijn biljartwedstrijden.
Biljartvereniging Bergharen is vast van plan om volgend jaar de vierde editie te organiseren.

 

Op de foto van links naar rechts: Herman Schiks, Jos Bongers, Theo Frederiks en Geert Janssen

 


 

 

Kampioenen NK 57-2 2018

Open NK 57/2 in Bergharen één grote promotie voor de biljartsport

Bergharen, zondagmiddag 7 januari 2018, 16:59 uur.  Doodse stilte in de biljartarena tijdens de finale. Uiterste concentratie bij Peter de Bree die aan de tafel staat. Zijn tegenstander, Jordy Kanters, maakt een wat nerveuze indruk en maakt zijn pomeransrand nog eens wat vochtig. Slechts biljartersapplaus onderbreekt af en toe de stilte. De spanning is te snijden. Nadat Jordy met 2 caramboles van acquit gaat deelt Peter meteen een mokerslag uit. Hij gaat van start met een  serie van 175. Het lukt Jordy niet om in zijn ritme te komen.

Peter weer aan de tafel en de arbiter annonceert “en nog vijf”, ..vier,.. drie,.. twee. Dan een misser van Peter op 198. Het talrijke publiek houdt de adem in. Jordy krijt nog een keer alvorens te stoten. Maar hij komt niet verder dan 17. Voordat Peter zijn volgende beurt aanvangt verzoekt hij de arbiter de ballen nog eens te reinigen en laadt zich nog een keer op voor zijn vierde beurt met nog 2 caramboles te gaan. Nadat de arbiter annonceert: “en nog 1” volgt de verlossende laatste carambole. Kampioen van Nederland 57/2 !!  Een geweldige ontlading bij Peter de Bree.  Als triomfgebaar steekt hij met beide handen zijn keu in de lucht. Het publiek beloont dit met een daverend applaus. 

Alleen maar winnaars

Zie hier de geweldige apotheose van een weekeinde dat bol stond van de spanning en de vele mooie wedstrijden tijdens het 1ste Open NK Kader 57/2 in Bergharen. Dit was pure propaganda voor de biljartsport. Met alleen maar winnaars: De spelers die zich van hun beste kant hebben laten zien, zowel qua prestatie als in sportief opzicht, het talrijke  publiek dat met volle teugen heeft genoten van biljarten op hoog niveau. Er waren dagelijks een kleine honderd toeschouwers aanwezig. Een teken dat de biljartsport volop leeft in het Land van Maas en Waal. En niet te vergeten de organisatie. In principe is zij slechts voorwaardenscheppend bezig. Het zijn de spelers die uiteindelijk “het spel op de wagen zetten” moeten zetten. Maar Biljartvereniging Bergharen kreeg van alle kanten lof toegezwaaid voor de perfecte organisatie in een geweldige ambiance. Er was een heuse biljartarena “gebouwd” compleet met boarding en tribune.

Al met al mag deze nieuwe opzet van het NK geslaagd genoemd worden. Het is altijd maar afwachten hoe zo’n kampioenschap in zijn nieuwe opzet verloopt.

Een kampioenschap dat al begon in het eerste weekeinde van december met de prékwalificatie, eveneens in Bergharen gespeeld. Waarbij uiteindelijk de 16 poulewinnaars zich plaatsten voor de hoofdkwalificatie en zich bij de 16 geplaatste spelers van de ranking konden scharen. Met als doel zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Om vervolgens via het knock-out systeem verder te gaan.

In deze knock-outfase liet Peter de Bree al zien dat zijn tegenstanders zijn titelaspiraties serieus moesten nemen. In alle drie de partijen maakte hij een serie van boven de 100. In de kwartfinale 146, halve finale 158 en in de finale dus 175. Een terechte kampioen.

Beide finalisten plaatsten zich ten koste van resp. Cor van de Groep en Martin Vreeman, die op hun beurt de halve finale wisten te bereiken door winst in de kwartfinale op resp. Robert  Prakke en Leo Koomen. In deze kwartfinale moest Jordy Jong buigen voor Peter de Bree en Sven Nabuurs kon het niet bolwerken tegen Jordy Kanters.

Voor meer foto`s, Zie Toernooi / Fotoalbum NK 57-2

Het inrichten van de biljartlocatie De Zandloper voor de open NK kader 57/2 van 5 t/m 7 januari 2018 Bergharen.

Voor inrichting zie link:  https://youtu.be/r2RKT2rGx5s

Voor finale zie link:         https://youtu.be/ts14N3tf59Q


 

Lyon Megens sleept brons in de wacht. Hattem november 2017

Tijdens het finaleweekeinde bij de strijd om het Nationaal Kampioenschap Ankerkader 47/2  1ste  klasse  in Hattem
is Lyon Megens erin geslaagd de derde plaats te bemachtigen.
Jan van Dongen wist beslag te leggen op de zesde plaats. 
 
Lange tijd had Lyon nog zicht op het zilver. Dat bleef zo tot de allerlaatste beurt van het kampioenschap. 
Zijn opponent moest in de gelijkmakende beurt nog 67 caramboles maken om het zilver te pakken.
Hij maakte geen fout en maakte ze alle 67. Hierdoor verwees hij Lyon naar het brons. 
 
Lyon: “het was een zwaar bevochten NK waarbij iedereen met het materiaal worstelde alsmede vaak ook met zijn tegenstander. 
Voor mij zat er niet veel meer in. Maar het podium halen was mijn doelstelling en ik ben blij dat ik daar in ben geslaagd”. 
 
Een geweldige prestatie!

  
 

Herman Schiks wint het 2e Max Coppes Triathlontoernooi .

Persbericht                                                                                             21 mei 2017

Herman Schiks  wint  het 2e Max Coppes  Triathlontoernooi .

Bergharen. Afgelopen zondag, 21 mei,  is de finale gespeeld van het 2e Max Coppes Triathlontoernooi. In deze finale streden Herman Schiks en Wilja Koopmanschap  om de eerste plaats. Uiteindelijk was het Herman Schiks die over de langste adem beschikte en met de titel naar huis ging. De wisselbeker mag hij voor één jaar in zijn bezit houden.

Herman kreeg de titel zeker niet cadeau. Wilja maakte het Herman nog moeilijk door enkele goede beurten te noteren. Hierdoor moest Herman alle zeilen bijzetten om zich te verzekeren van  de toernooizege. Uiteindelijk slaagde hij erin de overwinning van zowel de set driebanden-  als het libre naar zich toe te trekken en daarmee het kampioenschap zeker te stellen.

De winnaar van vorig jaar, Lyon Megens, bleef lang in de race maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. In de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in Schiks. Goede vierde werd Frans Stanko die in de halve finale struikelde over Wilja.

Ruim 2 weken strijd

Er was veel lof en waardering voor Biljartvereniging Bergharen voor de perfecte organisatie en de sportieve sfeer die er heerste in haar biljarthome. Dat laatste is zeker mede te danken aan de spelers zelf. Dit jaar kwamen die niet alleen uit het Land van Maas en Waal. Ook de Betuwe, het Rijk van Nijmegen en N.O. Brabant waren ruim vertegenwoordigd.

Voorzitter Toon Kersten  memoreerde in zijn slotwoord nog eens de grote verdienste van Max Coppes voor de biljartsport in het algemeen en voor Biljartvereniging Bergharen in het bijzonder. Reden voor de vereniging  om die naam aan het toernooi te verbinden. Max Coppes jr., zoon van de naamgever en tevens deelnemer aan het toernooi, reikte de prijzen uit.

De 52 Spelers streden  de voorbije  2 weken in 13 poules om een plaats in de knock-out fase. Dit is  mogelijk omdat de biljartvereniging in haar biljarthome de beschikking heeft over 4 biljarttafels.  Deelnemers konden kiezen om in de poulewedstrijden overdag en/of ’s avonds te spelen. Bij een triathlonwedstrijd worden 3 sets per wedstrijd gespeeld, één set driebanden, één libre of kader en één set bandstoten. Door deze variatie kan ieder zijn voordeel doen met zijn of haar specialiteit.

Gezien de belangstelling en waardering komt er in 2018 de 3e editie.

 

Op de foto:  v.l.n.r. Wilja Koopmanschap, Herman Schiks, Lyon Megens en Frans Stanko

 foto: Wim Mooren


 

KBO 6 Beker Kampioen BFWeO Klasse B. seizoen 2016-2017

Biljartseizoen 2016-2017 is voor ons, Frans van Summeren, Wil Berben, Jo Francissen en Harry van der Valk een sprong in ‘t diepe, wij starten in de B klasse.

Als extra uitdaging schreven we ook in voor de Beker in dezelfde klasse.

Vooral om als team meer ervaring op te doen.

Dat we nu plotseling ervaringsdeskundigen zijn geworden als winnaars, niemand had dat verwacht.

In de groepsfase werden we tweede, achter BCAH 5.

De ¼ finale tegen Waayershof 1 eindigde gelijk, 38 – 38.

Het teamgemiddelde gaf de doorslag; 9,240 KBO 6 tegen 8,974 Waayershof 1.

Plotseling stonden we in de ½ finale, bovenverwachting, superspannend!

Wij speelden thuis tegen BCAH 5, eindstand 37 – 37.

Lichtelijk teleurgesteld feliciteerden wij onze tegenstanders totdat duidelijk werd dat ons aller Toon Kersten de beurten en het aantal carrembols per team had geteld en berekende dat wij één carrembole meer hadden gescoord, 0,033 punt voorsprong!

Onwerkelijk maar super gemotiveerd naar de finale tegen BCAH 6.

Kort maar krachtig, onder aanmoediging van een 10 tal KBO leden, speelden we allemaal een prima partij waarbij Wil Berben zelfs 11 punten behaalde.

Eindstand 40 punten KBO 6, 35 punten BCAH 6!

Je mag weten dat wij best trots zijn op het behalen van deze beker.

Rest me nog Jos van Summeren en Gerard Buijs hartelijk te bedanken.

Beiden hebben één wedstrijd met ons meegestreden, top!

 

Namens team KBO 6


 

Verslag van de winnaar van het Cocktailtoernooi 2016

Een beknopt verslag van de winnaar  Sjef Sengers.

Het leuke  toernooi zijn we gestart met een fantastische deelnemerslijst van 24 + 1 reserve personen. Ze kwamen uit alle teams van hoog tot laag van onze Biljartvereniging Bergharen, het merendeel was al grijs of een beetje kalend en soms beginnend grijs, maar dat hield de spanning op een mooi pijl.

Concentratie en Spanning ten Top.

Hoe meer kruisjes er op het 5 diciplines invulformulier werden aangekruist hoe groter de spannig.  Uitendelijk was de finale aangebroken van Sjef Sengers tegen Henk van Haften. Henk had al heel wat punten bijeen gestoten maar ook Sjef was niet voor de poes, en ging uiteindelijk met de eer strijken 9 tegen 4  voor Sjef.

De spreekmeester zoals Sjef onze voorzitter Toon noemde, dankte iedereen voor zijn inzet van dit gezellige toernooi, en reikte aan de 4 winnaars een leuk  prijsje uit met ook een zak heerlijke  oliebollen, Tot slot wenste Toon iedereen een  goed en voorspoedig 2017 toe.


 

 

Max Coppes Triathlon Toernooi 2016

Lyon Megens wint eerste “Max Coppes Triathlon”

 

De finale van het Max Coppes Triathlon biljarttoernooi had niet mooier kunnen uitpakken. Nadat Lyon Megens het onderdeel driebanden nipt had gewonnen van Bert de Leeuw was hem er alles aan gelegen om ook in het kaderspel te zegevieren. Bert miste de acquitstoot waarna Lyon het klaarspeelde om de partij in één beurt (120 caramboles 57/2 neo-kader) uit te maken. Een geweldige prestatie.
De druk die hij zichzelf had opgelegd was groot. Als goede vriend van de overleden Max Coppes wilde hij dolgraag de door autobedrijf Coppes beschikbaar gestelde wisselbeker in de wacht slepen.

Het toernooi dat voor het eerst dit jaar werd georganiseerd door biljartvereniging Bergharen kende direct al een groot aantal deelnemers. Liefst 56 biljarters, afkomstig uit de wijde omgeving, streden om de eer. In het mooie biljarthome in de Zandloper werd op een sportieve en sfeervolle manier gestreden. Overal klonk lof voor de vlekkeloze organisatie.
Na de poulewedstrijden bleven er nog 32 spelers over die in een knockout-systeem moesten zien te overleven.

Uiteindelijk eindigde Herman Schiks als derde en eiste Jos Looijschelder de vierde plaats voor zich op.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Max Coppes jr.
Max vertelde bij de uitreiking dat zijn vader er zeker trots op zou zijn geweest als hij had gezien hoe het toernooi was verlopen. Overigens behoorde Max ook tot de deelnemers en het was duidelijk dat het biljarten ook bij hem in de genen zit. Als gelegenheidsbiljarter hield hij zich prima staande tussen de rest van het veld.
Voorzitter Toon Kersten nodigde hem dan ook uit om direct lid te worden van biljartvereniging Bergharen, een uitnodiging die hij graag accepteerde.

Jos Bongers, fameus biljarter en ook een goede vriend van de overleden Max Coppes was zaterdag bereid om een demonstratiepartij driebanden te spelen tegen Lyon Megens. Veel toeschouwers waren getuige van hun schitterde spel met daarbij de nodige uitleg.

Het toernooi mag als zeer geslaagd worden beschouwd en zal volgend jaar zeker weer op de agenda staan. Het begin van een mooi traditie.

Zie voor meer foto`s      Vriendenkring  Foto`s 2016  


 

 

 

 

 

NK ankerkader 38/2 te Bergharen November 2016

NK ankerkader 38/2 te Bergharen

Uitslag en huldiging  Film Ankerkader 38/2 

Klik op onderstaane link.

Veel kijkplezier.

Met dank aan Wim Mooren

 

https://youtu.be/BB_AlpYhO7g

 


 

NK ankerkader 38-2

Biljartvereniging Bergharen organiseert van 11-13 november het Nederlands Kampioenschap Ankerkader 38/2 eerste klasse. In haar biljarthome in De Zandloper . Hieronder kunt U het boekje downloden.

NK ankerkader 38/2 te Bergharen 2016

Jim van der Starre, geflankeerd door Harold Megens (l) en Rob Kok (r)

 

NK ankerkader 38/2 te Bergharen

Jim van der Starre met glans Nederlands kampioen Ankerkader 38/2  1ste klasse

 

Bergharen. In een ongemeen spannende strijd is het Jim van der Starre uit Heemstede gelukt de nationale titel te veroveren in de 1ste klasse Ankerkader 38/2. Tot de laatste ronde bleef het de vraag of Jim zijn voorspong kon behouden. In een afgeladen biljarthome in Bergharen (met passen en meten konden alle toeschouwers binnen) heeft het publiek volop kunnen genieten van dit mooie spel.

Jim van der Starren en  Rob Kok uit Breezand hadden na zes ronden alle twee kans op de titel. In de laatste ronde maakte Van der Starre echter een abrupt einde aan de aspiraties van zijn opponent. In een rechtstreeks duel tegen Rob (een droompartij die je vooraf niet kunt bedenken)  ging Jim met 160 van acquit (wat tevens de hoogste serie van het toernooi was) en versloeg hij Rob in 5 beurten, waarna de titel een feit was. Rob bleef op 9 punten steken.

Door een sterke inhaalrace wist Harold Megens ook op 9 punten te komen en op moyenne lukte het hem de tweede plaats te veroveren, zodat voor Rob uiteindelijk de derde plaats overbleef. Timo Peters en Tonnie van de Wetering hielden de race ook lang vol maar moesten toch afhaken. Zij eindigden  op resp. de vierde en vijfde plaats.  Jan de Bruin, die sterk van start ging, moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plek, voor Gerard ten Lohuis en Wim Ooteman.

Einduitslag:

1.    Jim van der Starre            12  - 20.09 - 160

2.    Harold Megens                    9 -  19.00 - 77

3.    Rob Kok                            9 -  17.82 - 77

4.    Timo Peters                       8 -  21.15 - 100

5.    Tonnie van de Wetering        8 -  18.48 - 86

6.    Jan de Bruin                       6 -  17.40 - 124

7.    Gerard ten Lohuis               4 -  17.04 - 139

8.       Wim Ooteman                    0 -  10.05 -  57        

 


 

 

Bekerkampioenen 2015-2016 Team 8 D klasse BFWeO

KBO  8      BEKERWINNAAR !!!                                               

 

Team KBO-8 kan over het biljartseizoen 2015-2016 terugzien op een succesvol verloop; in de regulaire competitie weliswaar toch nog opgeklommen tot de 6e plaats, maar ….. in de bekercompetitie als winnaar uit de bus gekomen.

Na een aantal spannende voorrondes t/m de halve finale, moest op 29 april 2016 worden afgerekend met “aartsrivaal” (ook al in de competitie) Oost 8 uit Wijchen.

Jammer was het dat Harrie Aalbers en Jan Robben niet van de partij konden zijn.

Deze finale in zaal Verploegen te Woezik, begon zoals, gebruikelijk met de nodige spanning en het een beetje opvoeren van een “koude oorlog” door het plaatsen van enkele snedige, maar niet kwaad bedoelde, opmerkingen vanuit de hoek van de tegenstander; maar deze werden weer opgevangen door “onze” supporters van bevriende teams, die unaniem achter KBO-8 stonden.

Piet van Summeren uit Bergharen moest als eerste het spits afbijten; het werd een zeer spannende partij, zelfs in 34 beurten,  waarbij Piet helaas 3 caramboles tekort kwam om de partij te winnen. Wel behaalde hij keurig het aantal van 8 punten.

Jan de Graaf speelde de 2e partij, moest 21 caramboles maken, en moest in de “gelijkmakende” beurt (25e  beurt) alsnog genoegen nemen met 20 caramboles, dus 9 punten; zijn tegenstander had met zijn benodigde 16 caramboles de partij uitgemaakt.

Piet van Summeren uit Horssen behaalde in de 3e partij de volledige overwinning door in 38 beurten zijn benodigde 20 caramboles te behalen, tegen een tegenstander die er slechts 14 behoefde te maken.

De stand na 3 partijen: KBO-8  27 punten…….Oost 8  28 punten

Onze teamleider Antoon Tonen moest dus minimaal 2 punten meer halen dan zijn tegenstander.

Na 24 spannende beurten kon Antoon zijn partij uitmaken in 24 beurten dus 10 punten en 1 bonuspunt.

DE EINDSTAND werd dus:  KBO-8  38p.   -   OOST-8   35p.

De Beker komt naar BERGHAREN, is op 19 mei opgehaald met veel “feestgedruis” en een goed etentje door het team en hun partners, en kan worden bijgezet in de prijzenkast (is die er wel???), samen met de tevens uitgereikte oorkondes,  

Het team zal het nieuwe seizoen 2016-217 beginnen met frisse moed en gezelligheid, want dat is toch het doel van het samenzijn en zij hoopt dat Jan Robben zijn steentje er weer kan bijdragen.

 


 

Biljart team 7     klasse C  .   BFWeO   2015-2016

 

 Uitstekende  2`plaats KBO team 7


Het team van KBO 7 bestond bij aanvang van de competitie in volgorde van de temaken caramboles
uit de spelers Piet Cobussen, Piet van Heumen, Piet Mollen, Rinus van Summeren en Han de Leeuw.
Han moest al snel ongewenst afhaken daar hij tijdens een fiets sessie een beroerte kreeg en in een
verzorgingshuis belande. We moesten nu met vier spelers verder in de competitie. Doordat er steeds
goed gespeeld werd stonden we halverwege de competitie aan de kop van de ranglijst met BCAH 8
als zeer goede tweede in ons kielzog maar met een minder gespeelde wedstrijd. Dit bleef zo totdat
zij hun achterstallige wedstrijd hadden ingehaald en toen de eerste plaats van ons overnamen en die
niet meer afstonden. Het gevecht om de tweede en derde werd steeds spannender omdat wij een
paar keer flink onderuit gingen en daardoor te weinig punten haalde maar de concurrentie liet
gelukkig ook wat steken vallen en dat was goed voor ons . De twee laatste wedstrijden moesten we
thuis afwerken en hadden alles nog in eigen hand. In de voorlaatste wedstrijd, thuis tegen OASE 3 uit
Alverna, haalde we met 4 spelers maar 26 punten. Dat was een tegenvaller en misschien zou dat
onze huidige tweede plaats kosten maar als we de laatste wedstrijd tegen SWWZ 3 met minimaal 32
punten zouden winnen kwam de tweede plaats niet meer in gevaar. We begonnen gespannen aan de
laatste wedstrijd maar algauw bleek dat de tegenstanders niet beter waren dan wij en wonnen de
wedstrijd met 38 punten voor en 36 tegen. De tweede plaats was een feit en konden op 19 mei de
zeer drukbezochte contactmiddag in de Woezik de tweede prijs op gaan halen.
Aldus Piet van Heumen, teamleider KBO 7.


 

Cocktail toernooi 2015

Verslag Cocktail toernooi

Het was al weer een hele tijd geleden dat er in onze vereniging een toernooi werd georganiseerd. Daarom werd door een viertal leden (Thé van Summeren, Wim Lowiessen, Jo Francissen en Toon Kersten) het initiatief genomen om een cocktail toernooi te organiseren.
Bij een cocktail toernooi moet je in 6 verschillende soorten caramboles zien te maken die je van te voren aankondigt. Je scoort dus alleen wanneer je doet wat je gezegd hebt.

De belangstelling werd gepeild en in totaal meldden zich 24 leden aan.

In de eerste ronde werd in 6 poules van 4 gestreden om de felbegeerde eerste plaats in de poule. Met een eerste plaats was men namelijk verzekerd van een plaats in de tweede ronde. Ook de twee beste nummers twee gingen over naar de tweede ronde.
Op maandag 28 december moesten de overgebleven acht biljarters in twee poules van 4 proberen om als eerste of tweede te eindigen.
Dit waren Sjef Sengers, Wim Mooren, Wim Lowiessen, Henk van Kerkhof, Paul van de Camp, Daan Peters, Peter Steens en Toon Kersten.

Na een spannende avond konden Wim Mooren, Paul van de Camp, Daan Peters en Wim Lowiessen zich opmaken voor de kruisfinales op dinsdag 29 december.
Hiermee hadden we bij de laatste vier dus biljarters uit de klassen 1, 2, 3 en 4 hetgeen aangeeft dat iedereen kans heeft in een dergelijk toernooi. Het niveau van de individuele biljarter is zeker niet bepalend voor succes. Zenuwen en tactiek spelen een grote rol!!

Uiteindelijk verschenen de twee Wimmen in de finale.

 

 

 

Eindstand:


1
e
 plaats:  Wim Lowiessen
2
e
 plaats:  Wim Mooren
3
e
 plaats:  Daan Peters
4
e plaats:  Paul van de Camp

We kunnen zeker terugkijken op een geslaagd toernooi. Het was gezellig en er werd op een sportieve manier genoten van het mooie biljartspel.


Gezien de reacties van de deelnemers zijn  we van plan om volgend jaar weer iets dergelijks te organiseren. Dit kan eenzelfde toernooi zijn maar ook een andere vorm hebben.
De organisatie staat open voor ideeën.

Namens de organisatie,
Toon Kersten


 

Kampioenen Vriendenkring 8. Mei 2015

Vriendenkring 8 is Kampioen Bandstoten 2015 van het District Nijmegen geworden. De spelers van team 8 zijn: Peter Loermans, Wim Mooren, Ton de Waal ( ) Theo van Dijk en Gert-Jan van de Ven.

Allen gefeliciteerd met het behaalde succes.


 

Goede 2 de plaats Libre KBO Team 6 BFWeO 2014--2015

KBO 6 wint de beker met een goede tweede plaats in de C klasse Libre van de BFWeO.
Omdat BCAH 7 een straatlengte voorstond werd er gestreden voor de tweede plaats.
De spelers Frans van Summeren-Will Berben-Jo Francissen-Wim de Lorijn en Piet van Summeren stonden bij aanvang van de laatste wedstrijd nog nr.2 , maar nr.3 en nr.4 stonden 1 punt achter op KBO 6.
Einduitslag is geworden :
1. BCAH 7 met 1176 pnt.
2. KBO 6 met 1145 pnt.
3. Oost 7 met 1142 pnt.
4. BACH 8 met 1141 pnt.

Piet van Summeren team 6 KBO


 

Max Coppes 2015 overleden

Helaas is ons gewaardeerd lid en  bestuurslid Mac Coppes op 1`Paasdag 2015 na een slopende ziekte toch nog onverwacht overleden. Max was 81 jaar. We wensen zijn familie veel sterkte met dit grote verlies.


 

Otto de Vaal 2015 overleden

 

Jongstleden woensdag 4 febr. is op 81 jarige leeftijd ons gewaardeerd lid en voormalig bestuurslid Otto de Vaal na een slopende ziekte overleden. We wensen zijn vrouw Fien en de familie veel sterkte met dit grote verlies


 

Kampioen Libre KBO Team 3 2014-2015

In de Hoofdklasse van BFW e O Libre is KBO 3 uit Bergharen kampioen geworden met een minimaal verschil tussen de nummer 2 en 3.
De spelers, Daan Peters-Sjef Sengers en The van Summeren hebben het op de valreep toch nog gehaald.
Rond de jaarwisseling stond ons team nog 10 punten los, fier bovenaan, maar met het nieuwe jaar kwam er klad in. De eerste 3 wedstrijden gingen flink verloren [Oliebollen ?? ] , en voor de laatste wedstrijd waren er nog 3 kanshebbers.
KBO 3 moest als eerste de laatste wedstrijd spelen en behaalde 29 punten.
Paschalis 1 moest 31 punten halen, de eerste speler begon al gelijk met een bonus punt= 11 pnt, maar daarna ging het toch niet helemaal naar wens voor Paschalis, tptaal 29 pnt.
Soos 1 moest als laatste in die week spelen en moest ook 13 pnt halen, maar kwam totaal op 27 pnt.
De einduitslag kwam daardoor uit op,

1) KBO 3 met 726 punten.

2 ) Paschalis 1 met 724 punten.

3 ) Soos 1 met 723 punten.


 

Nederlands kampioen Ankerkader 2015


Vol trots kunnen wij u melden dat Lyon Megens zondag 25 Januari in Bergen Op Zoom zijn 2e Nederlands Kampioenschap van dit seizoen in de wacht heeft weten te slepen. Na zijn eerdere Nederlandse titel in Oktober vorig jaar in de spelsoort Libre groot 1e klasse, wist Lyon gisteren na een lang en spannend weekend het Nederlands Kampioenschap Ankerkader 57/2 in de Hoofdklasse binnen te halen. Van harte gefeliciteerd.


 

 

NK Driebanden in Hoeven, Etten-Leur

  
Vrijdag ochtend om 11 uur vertrokken Irma, mijn vriendin, en ik naar hotel het reiskoffertje van hotelketen  de gouden tulp, in Bosschenhoofd, waar we om 12 uur in konden checken.
Om 1400 uur vertrokken , een paar minuten rijden, naar zalencentrum"  't Tapperijke" in Hoeven, bij Etten-Leur.
Na kennismaking en een welkomstwoordje van de voorzitter van de organisatie kon het dan eindelijk beginnen.
Ik stond als 5e geplaatst, maar omdat de 7e geplaatste finalist uit Friesland zich 's morgens alsnog afmeldde, werd er een reserve opgeroepen, waardoor ik doorschoof naar plaats nummer 6.
Dit had gevolgen voor het speelschema, en ik moest nu beginnen tegen, naar later zou blijken, de kampioen.
Ik verloor mijn eerste partij met 30-27, ik was goed begonnen, maar raakte mijn opponent niet kwijt, en hij maakte met een slotserie van 4 de partij uit.
De tweede partij verloor ik kansloos in 30 beurten, en ik kwam niet verder dan 18 caramboles.
De zaterdag begon uitstekend met 2 klinkende overwinningen in 30 en 33 beurten, maar helaas verloor ik de derde partij.
De zondag bracht twee uiterste teweeg;
De eerste partij op zondag stond ik erg goed te spelen, en kwam in de 29e beurt op een 23-16 voorsprong.
Echter, mijn tegenstander maakte in de 30 beurt een serie van 7 en kwam daarmee gelijk.
Vervolgens maakte ik er twee en kwam weer op een 25-23 voorsprong.
Mijn tegenstander maakte in de 31 beurt wéér een serie van 7, en was daarmee aan het eind van zijn partij.
Ik had nog een nabeurt, maar maakte slechts enkel de afstoot, waardoor ik de partij verloor.
De tegenstanders waren allemaal zeer aan elkaar gewaagd, en dat zorgde ervoor dat de stand in de laatste partij nog helemaal kon veranderen, alleen de kampioen was wel bekend.
Die laatste partij moest ik winnen om nog eventueel voor een 5e plaats in aanmerking te komen.
Mijn tegenstander was een gedreven verdediger, en dat dwong mij tot zeer inventief te spelen, wat gelukkig ook goed lukte.
Ik won de partij en kreeg na afloop de complimenten voor mooi technisch spel, en vindingrijk spelen.
Maar ik kwam twee punten te kort, dus die partij met 2x een serie van 7 in de slotfase, waren mij fataal geworden, anders had ik met 8 punten en een moyenne van 0,702 de tweede plaats gehad.
Dat is wel wat balen, maar ik ben erg tevreden met mijn 5e plek.

Ik heb natuurlijk nóg  een ijzer in het vuur liggen, want in het weekend van 19,20 en 21 februari speel ik in Grand Cafe Smit, in Losser, bij Enschede de landelijke finale libre 2e klas.
Ook dat zal een zware klus worden, maar ik zal er mijn stinkende best voor doen om daar het podium te bereiken.
Rest mij nog, alle lof toe te kennen aan de organisatie , door
't taperijke" in Hoeven, en de ondersteunende vereniging ZBGG.
Het was een genoegen om daar te mogen vertoeven, gezien de manier van beleving, en de zorgen voor materieel en ook de inwendige mens werd niet vergeten.
Kees Broos en zijn vrouw, hadden zaterdag tussen ronde 4 en 5 , een uitstekend brabants buffet verzorgd voor alle spelers, arbiters en aanhang, waarvoor dank.

Een klein minpuntje;
Spijtig , en erg jammer vond ik het wel dat er vanuit onze vereniging niemand in de gelegenheid is geweest om te supporteren.


Met vriendelijke groet...

Herman Schiks