Jos Bongers wint derde Max Coppes Triathlon toernooi

Vier weken lang werd in Bergharen gestreden om de fel begeerde Max Coppes Triathlon trofee. De uiteindelijke finale tussen Geert Janssen en Jos Bongers was een schitterend sluitstuk van dit toernooi dat al weer voor de derde keer werd georganiseerd door Biljartvereniging Bergharen.

De 48 deelnemers speelden eerst in poules van 4 om uiteindelijk een plaats af te dwingen in de knock-out fase. Daarbij werd gebiljart in drie disciplines, te weten driebanden, libre (of kaderspel) en tenslotte bandstoten.
In de halve finale won Geert Janssen van de winnaar van vorig jaar, Herman Schiks. Theo Frederiks moest zijn meerdere erkennen in Jos Bongers. Theo bereikte daarmee de vierde en Herman de derde plaats.
In de finale liet Jos Bongers er geen misverstand over bestaan. Hij won de set driebanden overtuigend. Vervolgens liet hij zien hoe het kaderspel 57/1 gespeeld moet worden. Met een serie van 74 caramboles liet hij Geert Janssen kansloos, een prachtig kijkspel voor het aanwezige publiek.
De wisselbeker werd uitgereikt door Max Coppes Jr. Hij vertelde daarbij dat zijn vader erg trots zou zijn geweest als hij dit had mogen meemaken.
Jos Bongers prees in zijn dankwoord de organisatie voor het vlekkeloos laten verlopen van dit mooie toernooi. Hij was bijzonder blij met deze overwinning die voor hem zeker ook emotionele waarde heeft. De naamgever van het toernooi was een heel goede vriend van hem die hem in binnen- en buitenland vergezelde bij zijn biljartwedstrijden.
Biljartvereniging Bergharen is vast van plan om volgend jaar de vierde editie te organiseren.

Op de foto van links naar rechts: Herman Schiks, Jos Bongers, Theo Frederiks en Geert Janssen

Einduitslag Knock-out toernooi

Einduitslag poulewedstrijden